Παναγία Σουμελά : Παναγία Σουμελά - Καστανιά Ημαθίας | Εικόνες, Πίστη, Θρησκεία : Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.

Παναγία Σουμελά : Παναγία Σουμελά - Καστανιά Ημαθίας | Εικόνες, Πίστη, Θρησκεία : Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.. Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον 4ο αιώνα (386 μ.χ.) από τους αθηναίους μοναχούς βαρνάβα και σωφρόνιο για να. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί στην «κόλαση και τον παράδεισο» 21 δεκ 2017 12:20 ελλαδα

Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό.

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παναγία Σουμελά
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παναγία Σουμελά from www.trapezounta.gr
Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες. Αμέσως τα μετέφερε στην αθήνα ,όπου εναποτέθηκαν στο βυζαντινό μουσείο αθηνών, έως το 1951 όπου ιδρύθηκε στη θεσσαλονίκη το σωματείο παναγία σουμελά από τον γιατρό φίλωνα κτενίδη. Το 1931 ο λεωνίδας ιασωνίδης προτείνει τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας, ενώ τελικά το 1951 ο kρωμναίος οραματιστής και κτήτωρ φίλων κτενίδης κάνει πράξη την επιθυμία όλων των ποντίων, με τη θεμελίωση της νέας παναγίας σουμελά στις. Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη. Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: O πρώτος προσέφερε στη μονή ανεκτίμητης αξίας σταυρό με τιμιόξυλο, ο οποίος σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκεται μαζί με τα άλλα κειμήλια της μονής στο νέο της. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός.

Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη.

Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά. Προσέτρεξαν σε βοήθεια της, στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός. Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες. Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί στην «κόλαση και τον παράδεισο» 21 δεκ 2017 12:20 ελλαδα Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν. Αμέσως τα μετέφερε στην αθήνα ,όπου εναποτέθηκαν στο βυζαντινό μουσείο αθηνών, έως το 1951 όπου ιδρύθηκε στη θεσσαλονίκη το σωματείο παναγία σουμελά από τον γιατρό φίλωνα κτενίδη. Η παναγία σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στην πλαγιά του όρους μελά τον 4ο αιώνα (386 μ.χ.) από τους αθηναίους μοναχούς βαρνάβα και σωφρόνιο για να. O πρώτος προσέφερε στη μονή ανεκτίμητης αξίας σταυρό με τιμιόξυλο, ο οποίος σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκεται μαζί με τα άλλα κειμήλια της μονής στο νέο της.

Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. O πρώτος προσέφερε στη μονή ανεκτίμητης αξίας σταυρό με τιμιόξυλο, ο οποίος σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκεται μαζί με τα άλλα κειμήλια της μονής στο νέο της. Το 1931 ο λεωνίδας ιασωνίδης προτείνει τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας, ενώ τελικά το 1951 ο kρωμναίος οραματιστής και κτήτωρ φίλων κτενίδης κάνει πράξη την επιθυμία όλων των ποντίων, με τη θεμελίωση της νέας παναγίας σουμελά στις. 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο:

Παναγία Σουμελά
Παναγία Σουμελά from www.monastiriaka.gr
O πρώτος προσέφερε στη μονή ανεκτίμητης αξίας σταυρό με τιμιόξυλο, ο οποίος σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκεται μαζί με τα άλλα κειμήλια της μονής στο νέο της. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Το 1931 ο λεωνίδας ιασωνίδης προτείνει τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας, ενώ τελικά το 1951 ο kρωμναίος οραματιστής και κτήτωρ φίλων κτενίδης κάνει πράξη την επιθυμία όλων των ποντίων, με τη θεμελίωση της νέας παναγίας σουμελά στις. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: Νικόλαος, λιμενικός η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός.

Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο.

Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Προσέτρεξαν σε βοήθεια της, στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους. O πρώτος προσέφερε στη μονή ανεκτίμητης αξίας σταυρό με τιμιόξυλο, ο οποίος σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες, βρίσκεται μαζί με τα άλλα κειμήλια της μονής στο νέο της. Το 1931 ο λεωνίδας ιασωνίδης προτείνει τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας, ενώ τελικά το 1951 ο kρωμναίος οραματιστής και κτήτωρ φίλων κτενίδης κάνει πράξη την επιθυμία όλων των ποντίων, με τη θεμελίωση της νέας παναγίας σουμελά στις. Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! 180 ορεινά ποδηλατικά χιλιόμετρα, από το μοναστήρι του αγίου γεωργίου περιστερέωτα, στο ροδοχώρι και από εκεί στο βέρμιο και τον άγιο ιωάννη το βαζελώνα της κοζάνης και την παναγία σουμελά του βερμίου, με τερματισμό στο μνημείο της ποντιακής γενοκτονίας, στο πάρκο της. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Ανακαλύφθηκε μυστικό τούνελ που οδηγεί στην «κόλαση και τον παράδεισο» 21 δεκ 2017 12:20 ελλαδα

Λίγα είναι τα χριστιανικά μνημεία που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες όσο η παναγία σουμελά στον πόντο: Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο. Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης. Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες.

Παναγία Σουμελά | Διακόνημα
Παναγία Σουμελά | Διακόνημα from www.diakonima.gr
Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν. Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη. Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες. Προσέτρεξαν σε βοήθεια της, στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους.

Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού.

Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Την ύμνησαν οι πόντιοι για αιώνες. Η παναγία των ποντίων απανταχού της γης. Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός. Κάποια που συμβαίνουν από ιδιώτρες εκεί δεν αξίζουν σχολιασμού, όπως η πώληση μπουκαλιών διαφόρων μεγεθών για αγιασμό! Το μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της παναγίας σουμελά, το οποίο λειτουργεί με το ρωσικό τυπικό και εξυπηρετεί τους ρωσόφωνους ομογενείς και μετανάστες της περιοχής των αχαρνών αλλά της ευρύτερης περιοχής, γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τις εορτές των χριστουγέννων και της. Πατριαρχική θεία λειτουργία επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου τελέστηκε στην ιστορική πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή παναγίας σουμελά της τραπεζούντας να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά. Νικόλαος, λιμενικός η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Το 1931 ο λεωνίδας ιασωνίδης προτείνει τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας, ενώ τελικά το 1951 ο kρωμναίος οραματιστής και κτήτωρ φίλων κτενίδης κάνει πράξη την επιθυμία όλων των ποντίων, με τη θεμελίωση της νέας παναγίας σουμελά στις. Η εκκλησία, η παναγία σουμελά, είναι ωραιοτάτη.